Aanhanger verzekeren

Een voordelige verzekering voor je trailer of aanhangwagen

Je koopt een aanhangwagen, ben je nu verplicht de aanhanger te verzekeren?

Het antwoord is nee. De aanhanger is WA gedekt op de autoverzekering. Maar krijg je schade aan de aanhanger dan is dat niet verzekerd. Een verzekering voor een nieuwe aanhanger is dus zeker een aanrader.

Maar waar verzeker je nu een aanhanger, trailer of caravan?

Bij ons kun je de aanhanger of trailer verzekeren op de caravanverzekering. De caravanverzekering van Unigarant is een voordelige verzekering speciaal voor caravans, aanhangers en trailers. Deze verzekering sluit je binnen in een paar minuten af. Je krijgt vervolgens de polis in de mail en de aanhanger is verzekerd.

Premie Aanhanger

Waarom deze aanhanger verzekering?

  1. 5 jaar nieuwwaarde garantie bij nieuwe aanhangwagen;
  2. 3 jaar aanschaf garantie bij 2e hands aanhanger;
  3. Standaard is aansprakelijkheid, brand, diefstal, verkeersschade en vandalisme verzekerd;
  4. Zelf nog aan te vullen met extra dekkingen.

Aanhanger verzekeren is dus niet verplicht

Je bent niet verplicht een aanhangwagen te verzekeren, zodra de aanhanger is aangekoppeld aan een trekkend voertuig, is de aanhanger verzekerd onder de WA dekking van het trekkend voertuig. De aanhanger is WA verzekerd tot dat deze veilig buiten het verkeer tot stilstand is gekomen. Eventuele schade aan je eigen aanhangwagen is niet gedekt. Een aanhanger heeft vaak een behoorlijke dagwaarde, het is dan verstandig om een verzekering af te sluiten voor schade aan de aanhangwagen zelf.

Aanhang verzekering aanvragen

Selecteer “Trailer”. Vul de rest van de vragen in en druk op de knop bereken premie.

premie aanhanger berekenen

Is de premie akkoord dan kun je doorgaan en direct de aanhangwagen verzekeren. Heb je nog vragen? Je kunt ons bellen, we helpen je graag met vragen en met het invullen van het formulier.