Hulpverlening paardentrailer

Hulpverlening bij schade of ongeval

Schade met je paardentrailer is niet fijn. Vooral als je met je kostbare paard onderweg bent. Hopelijk is je paard in orde. Maar heeft je paardentrailer zodanige schade, dat je er niet meer verder mee kunt, dan wil je weten waar je recht op hebt.

Gelukkig heb je met deze paardentrailer verzekering, hulpverlening standaard meeverzekerd. De ANWB Alarmcentrale wordt ingeschakeld in opdracht van of namens de verzekeringsmaatschappij Unigarant. De ANWB helpt je ter plaatste. Lukt het niet om veilig verder te rijden, dan zorgen ze ervoor dat de trailer naar een reparateur in de buurt wordt gebracht.

Stel dat je een eind van huis bent en de paardentrailer kan niet verder rijden dan wordt de trailer of aanhanger gerepatrieerd.

Repatriëring:

Repatriëring betekent in dit geval, het terugbrengen van de paardentrailer vanuit het buitenland naar Nederland. Dit gebeurt altijd nadat je contact en overleg hebt gehad met de ANWB Alarmcentrale, dit terugbrengen van de paardentrailer gebeurt alleen als:

  • De paardentrailer of het trekkende motorrijtuig door een schadegebeurtenis zodanig is beschadigd waardoor er na een noodreparatie niet veilig kan worden teruggereden;
  • En de paardentrailer kan vervolgens niet binnen vier dagen gerepareerd worden.

Vervangende Paardentrailer

In dat geval kan de ANWB ook een vervangende paardentrailer regelen, zodat jij en je paard weer veilig naar huis kunnen. Zij regelen verder het vervoer van de paardentrailer naar de dichtbij zijnde reparateur. Tevens wordt er gezorgd voor het eventueel bergen, afslepen en opruimen als de paardentrailer door een verzekerde schadeoorzaak niet meer kan rijden.